| Nyomtatás |
kompetenciameres


Országos kompetenciamérés


Az Országos kompetenciamérés adatai alapján legtöbb hozzáadott pedagógiai értéket teremtő magyar iskolák közé sorolták már második alkalommal a Kápolnásnyéki Vörösmarty Mihály Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskolát a 2018/2019.tanév szövegértés területen gimnáziumi tagozat felmérése alapján.

Az Országos kompetenciamérés elsődleges célja, hogy minden iskola számára biztosítsa azokat az objektív mutatókat, amelyek segítik intézményük önértékelését, és lehetővé teszik, hogy az intézmény vezetői, a fenntartó és nem utolsósorban a szülők kellőképpen megalapozott képet kapjanak, amely alapján össze tudják hasonlítani az iskolák teljesítményét.

Egy iskola teljesítményét és az ott folyó pedagógiai munka nehézségét és minőségét meghatározza, hogy egy tanári kar milyen társadalmi összetételű és milyen előzetes tudással rendelkező tanulócsoporttal érte el az átlagpontszámban megjelenő eredményt.

Iskolánk eredményei a mérés során jobbak lettek, mint az tanulóik korábbi eredményei alapján várható volna, azaz az átlagosnál nagyobb az intézményben folyó pedagógiai munka fejlesztő hatása.

 

A teljes cikk elolvasható:

https://www.oktatas.hu/kozneveles/meresek/kompetenciameres/kiemelkedo_teljesitmenyu_iskolak


Váncsa Krisztina

igazgatóhelyettes