VMG
Rózsatő-2018 PDF Nyomtatás E-mail
rozsac_s.jpg

Rózsatő-ültetés

 

Ahogy az már hagyomány iskolánkban, a búcsúzó gimnnazista diákok a ballagás előtt rózsatő elültetésével állítanak maradandó emléket az itt töltött éveiknek.

Megérkeztek az itt készült fotók: ITT ELÉRHETŐK


 
Sulifoci PDF Nyomtatás E-mail
foci

SULIFOCI

2018. május 25-én megrendezésre került iskolánk foci bajnoksága. Szerencsére ezúttal is sok lelkes csapat jelentkezett, és küzdött a végső cél elérése érdekében. Nagy öröm számunkra, hogy társaink szabad idejüket feláldozva összefognak, hogy a hasonló sportesemények megrendezésre kerülhessenek. Ezúton szeretnénk gratulálni minden résztvevő csapatnak, s köszönjük Diákönkormányzatunk és tanári karunk néhány tagjának a segítő munkát.

 

Első helyezett lett a Gyászhuszárok nevű csapat, melynek tagjai: Barta Dániel, Kovács Egon, Pénzes Ádám, Orisek Máté és Nagy Bálint.

 

Második helyen az Inteam nevű csapat végzett, a csapat tagjai: Orisek Milán, Béd Imre, Gjibegji Ermal, Zsiros Kornél valamint Szoó György.

 

S a dobogó harmadik fokára léphetett a Baby Dolls, Németh Kristóffal, Nagy Noéval, Zsohár Attilával, Pintér Bencével valamint Nagy Kristóffal.

 

Még egyszer hatalmas gratuláció minden csapatnak, s reméljük a jövőben is hasonló sikereket értek el!

 

DÖK

KÉPEK AZ ESEMÉNYRŐL ITT

(foto: Horváth Rebeka)


 
Erzslbet tábor PDF Nyomtatás E-mail
Képtalálat a következőre: „erzsébet tábor”

Erzsébet táborok iskolánkban


Az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány minőségi, élmény alapú, közösségek számára elérhető táborokat kínál. Az Erzsébet Táborok célja, hogy a táborokban részt vevő gyermekek közös élményekkel és örök emlékekkel térjenek haza. 

Az alapítvány napi ötszöri, minőségi étkezést, szervezett, ingyenes programokat biztosít a gyermekek számára, melyeken kedves animátorok segítik a tevékenységet. A programok a sport, az egészséges életmód, a környezettudatosság, a hagyományőrzés és kézművesség, a tudomány, az önismeret és közösségépítés témájához kapcsolódnak.  Ennek köszönhetően rengeteg színes kaland vár a gyerekekre.

Tavaly először kapcsolódtunk be iskolánkkal a programba. A sikeres pályázatnak köszönhetően júniusban 71 gyermek töltött hat fantasztikus napot Fonyódligeten. 

Ízelítő tavalyról: sárkány hajóztunk olimpikonokkal, vízi csatáztunk óriás SUP-on, volt csúszás, mászás a kalandparkban és vízi élményparkban, gólyalábas mulatság a strandon, vizes akadályverseny, kincskeresés, íjászat, Ki mit tud?, sportversenyek, kutyásbemutató, tábori olimpia, digitális iskola, ahol a tabletek, laptopok használatával és 3D nyomtatással ismerkedtek. Esténként koncertek, táncház, disco várta a fáradhatatlanokat.

A csupa pozitív élményeken felbuzdulva az idei évben széleskörben nyújtottunk be pályázatokat.

Az osztálykirándulások alkalmával 3nap/2 éjszakára, Zánkára és Fonyódligetre látogatnak el a tanulók. Az alsó és felső tagozaton három-három osztály, míg a gimnazisták közül egy osztály pályázott. Így összesen 188 tanuló tud kirándulni a program keretében. A táborhoz hasonlóan itt is bőséges étkezés, és színes programok várják a tanulókat.

Ebben az évben a nyári táborra két pályázatot nyújtottunk be, melyek szintén nyertesek. Az alsósok 101-en Fonyódligetre látogatnak, míg a felsősök 61-en Zánkára. A gyerekek már számolják a napokat, izgatottan csomagolnak.

Újdonság idén a nyári napközis Erzsébet tábor, melynek keretében a környéken, és az iskolában szervezzük a programokat a pályázati előírásoknak megfelelően. A programokon való részvételt, az eszközöket, és az étkezést ebben az esetben is az alapítvány biztosítja 51 alsós tanulónak.

Másik nagy újdonság, mely egyben a legizgalmasabb is, hogy Erdélybe, a Madarasi Hargita lábához utazhatnak a felsősök közül 48-an, hálókocsis vonatokkal, hat napra.

Ebben a tanévben, a pályázatok beadásában résztvevő pedagógusoknak köszönhetően, összesen 497 tanuló részesül élményekben a táborok valamelyikében. 

Szigeti-Kiss Zsuzsa

a táborok szervezője

1 s 2 s balaton s
digitalis s kalandpark s sarkanyhajo s

 

 
Énekóra PDF Nyomtatás E-mail

zenec s

Nagyítás a képre kattintva!

Rendkívüli énekóra

2018. május 16


2018. május 16-án a 6. illetve a 7. órában rendkívüli ének óra keretében két fantasztikus előadást hallhattunk. A 6. órában Garami Gábor és zenekara műsorát élvezhettük, ahol egy kis ízelítőt kaptunk a könnyű zene műfajából.  Megtudhattuk, hogy hogyan is működik, illetve hogyan kell használni a dobot, hogy miből épül fel, és melyik részével milyen hangokat tudunk megvalósítani. Ezek után a két gitárost is meghallgattuk. Ők is megmutatták hogyan kell játszani,  és melyik húrral milyen hangot tudunk képezni. Az előadásuk végen önkénteseket vártak, akik kipróbálhatták a hangszereket. Én fogtam a bátorságomat, és jelentkeztem dobosnak, majd a másik két társammal zenéltünk egy keveset. Nagyon élveztük, hiszen nem sokan próbálhatták ki személyesen ezeket a komoly hangszereket.

A 7. órában Temesi Berci basszusgitáros és gitáros társa voltak iskolánk vendég előadói. Az előadásuk alatt még részletesebben beleélhettük magunkat egy előadóművész életébe, hiszen ők is elmesélték a gitárok történetét illetve működését.

Ez a két rendkívüli tanóra fantasztikus volt, és reméljük, hogy a jövőben további hasonló előadásokban lehet majd részünk.

 

NÉHÁNY KÉP AZ ESEMÉNYRŐL ITT

Csepke Klaudia 10.B 


 
Nyelvi mérés PDF Nyomtatás E-mail
idnyelv

Idegen nyelvi mérés

és

eredmények


2018. május 16-án az Oktatási Hivatal idegen nyelvi mérést szervezett a 6. és 8. évfolyamos tanulók számára angol és német nyelvből. A mérés időpontját az aktuális tanév rendjéről szóló EMMI rendelet határozza meg. Az idegen nyelvi mérés tartalmi követelményeit a Nemzeti alaptanterv kiadásáról, bevezetéséről és alkalmazásáról szóló 10/2012. (VI. 4.) Korm. rendelet és a kerettantervek kiadásának és jóváhagyásának rendjéről szóló 51/2012.(XII. 21.) EMMI rendelet 2. melléklete határozza meg. Az idegen nyelvi mérés szintmeghatározásai a Közös Európai Referenciakeret (KER) leírásain (http://www.nyak.hu/nyat/doc/ker_2002.asp) alapulnak. 

 

A mérésről és a mérés eredményei ITT a folytatás


 
Karate PDF Nyomtatás E-mail
karate01

SIKER!!!

Május 26-án rendezték meg a 8.Tadashii Kyokushin Kupát, melyen

Dobos Alexandra 10.a osztályos tanulónk küzdelemben 2.,
Pápai Balázs 10.b osztályos tanulónk pedig mind küzdelemben, mind formagyakorlatban is 1.helyezést ért el.

Gratulálunk eredményükhöz!

Nagyításhoz katt a képre!

k01 s k02 s

 
Étlap PDF Nyomtatás E-mail
juni

ÉTLAP

2018. május-június

 ÉTKEZÉS BEFIZETÉSE

JÚNIUS HÓNAP

 

2018. június 05-06-án

0700-1500

az Iskolakonyha irodájában lehet befizetni.

általános iskola és gimnázium: 8 élelmezési nap  

( június 4-5-6-7-11-12-13-14-ei napokra számolva,

 de a kirándulásokat nem fogom számolni) 

Elfogadunk: ERZSÉBET- étkezési utalványt.

Felhívjuk a szülők figyelmét, hogy az étkezési díj elmaradása, az étkezésből való kizárást vonhatja maga után!

Pótbefizetés: 2018. június 14, az ISKOLAKONYHA  irodájában, 0700-1500-ig.

 

Tisztelettel: Csepkéné Varga Zsuzsanna

élelmezésvezető

 

ITT olvasható a május-júniusi étlap

 


 
Kompetenciamérés PDF Nyomtatás E-mail
kompetenciameres

Kompetenciamérés

2018

Kedves Szülők!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy 6.a, 6.b, 8.a, 8.b, 9.b és 10.a osztályos gyermekük 2018. május 23-án (szerdán) országos kompetenciamérésen vesz részt, melyen belül a tanulóknak négy 45 perces tesztet kell megoldaniuk.

A tesztek matematika és szövegértési feladatokat tartalmaznak.

A mérés napján a tanulók tankönyveket, füzeteket ne hozzanak magukkal, a méréshez csak tollra, vonalzóra és számológépre lesz szükség! ( Enni- és innivalót feltétlenül hozzanak!)

Gyermekük egy tanulói kérdőívet visz majd haza 2018. május 23-án (szerdán), melyet a szülővel közösen kell kitölteni, és másnap (csütörtökön) visszahozni. Tájékoztatom, hogy a kérdőívet lezárt borítékban is visszaküldhetik az iskola számára, továbbá hogy a kérdőív kitöltése önkéntes!

 

A mérés után további tanórát nem tartunk, ezért a tanulók várhatóan 12 óra 20 perckor indulnak haza (akik délutáni tanulói felügyeletet nem kérnek).

 

A mérés napján a tanulók saját nevükre szóló Névkártyát kapnak, amelyen szerepel a tanuló mérési azonosítója. A Mérési azonosító segítségével tudják megtekinteni a tanuló mérésben elért eredményéről készülő egyéni jelentést 2019. február 28-tól a https://www.kir.hu/okmfit/tanulo.aspx honlapon. Ezért a Névkártyákat NE KÜLDJÉK VISSZA!

 

Marosánné dr. Gáti Gabriella

              igazgató


 
Papírgyűjtés-2018. május PDF Nyomtatás E-mail
Képtalálat a következőre: „papírgyűjtés”

Papírgyűjtés

 

2018. május 14-15-én 800 - 1600-ig papírgyűjtés lesz.

A papírt 16-án reggel szállítják el.

FONTOS: kartonlapot ne hozzatok, azt nem fogják lemérni és elszállítani!


 
Gimnáziumi ballagás PDF Nyomtatás E-mail

Nagyítás: katt a képre!

BALLAGÁS

2018. május 5.

 
Május 5-én szombaton 10 órakor kezdődött a végzős gimnazistáink idei ballagása.

Hagyományosan szép, emlékezetes esemény nézői lehettünk. Komoly és vidám búcsúbeszédeket hallottunk, megindító dalok, versek, valamint a negyedikesek kedves műsora színesítették a ballagást.

 

Sok sikert, jó eredményeket kívánunk az érettségi vizsgán.

 

Két albumba rendezve tekinthetők meg a ballagás képei:

 

 

BALLAGÁS - 1            BALLAGÁS - 2

 
További cikkeink...
<< Első < Előző 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Következő > Utolsó >>

Oldal 15 / 98

Névnap

Ma 2020. július. 16, csütörtök,
Valter napja van.
Holnap Endre, Elek napja lesz.

Pontos idő

Ulti Clocks content

Határtalanul